Näin hyödyt juoksumattotreenistä eniten – laitevalmistaja paljasti vinkit

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ulkona lisääntyä kylmyys ajaa lenkkeilijät toisinaan sisätiloihin kuntoilemaan. Juoksumatolla juokseminen on huomattavasti erilaista kuin ulkoilmassa kirmaaminen, mutta muutamalla vinkillä sisätilaharjoittelusta voi saada parhaimman mahdollisen hyödyn irti.

Juoksumatolla on helppo seurata matkaa ja aikaa laitteen näytöltä. NordicTrack-kuntoilulaitevalmistaja on nyt vinkannut seitsemän seikkaa, joiden avulla juoksumatosta voi tehdä kuntoilijan parhaan kaverin talviaikana.

Juoksumattoon tottuminen vaatii aikaa etenkin, jos on tottunut hölkkäämään maastossa. Keholle on annettava aikaa juoksumattotreeniin ja siihen, että sisätilojen ilmanlaatu poikkeaa suuresti ulkona olevasta happilaadusta.

Jos haluaa juoksumattoharjoitteluun vastusta, kannattaa laitetta kohottaa muutama prosentti. Asennon on oltava suora ja katseen on kohdistuttava kauas eteen. Juoksumaton näyttöä ei saa tuijottaa, vaan ryhti on pidettävä hyvänä. Matolla voi kokeilla intervalliharjoittelua, sprinttejä, matkaa, kestävyyttä tai nopeutta.

Jotta juoksumattoharjoitteluun tulisi edistystä, tulee nopeutta tai nousukulmaa kohottaa välillä. Juoksumatolla on myös huolehdittava paremmasta nesteytyksestä, koska ympärillä oleva sisäilma aiheuttaa todennäköisesti enemmän hikoilua. Jalkoihin kannattaa pukea kevyet kengät paksupohjaisten juoksulenkkareiden sijaan.