Ajoitus on tärkeä – koska parisuhteessa on isojen sanojen aika?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkauden tuntee. Sitä ei tarvitse arvuutella tai pohtia, vaan toisen ihmisen rakastamisen tuntee ja siitä on silloin täysin varma. Toisinaan suurten tunteiden tunnustaminen tuntuu vaikealta, eikä sitä kannatakaan tehdä hätiköiden.

Vaikka jokainen parisuhde on omanlaisensa, on nyrkkisääntönä omat ja aidot tuntemukset. Jos tuntee rakastavansa toista ihmistä aidosti, on sen kertominen helpompaa. Kannattaa myös erottaa ihastuminen ja rakastuminen toisistaan. Rakastuminen on sitä, että vaikka alkuhuuma ja tutustumisen jännitys kaikkoaa, voi silti sanoa olevansa kiintynyt tunnesiteellä toiseen ihmiseen.

Rakkauden tunnustamiselle ei ole aikajanaa tai ennalta määrättyjä sääntöjä. Jos on satavarma tunteistaan, kannattaa rakkautta tunnustaa tilanteessa, jossa osaa olla muutenkin luonnollisesti toisen ihmisen seurassa. Parisuhteessa on paljon oppimista toisesta ihmisestä ja puoli vuotta on lyhyt aika tapailulle, Men’s Health muistuttaa.

Älä tunnusta rakkautta ensimmäisen kerran seksin jälkeen. Äläkä myöskään sano rakastavasi toista henkilöä, jos haluat ainoastaan kuulla samat sanat häneltä. Sano kolme isoa sanaa silloin, kun se on aidosti pyyteetön ja rehellinen asia, mikä tuntuu mielen päällä. Silloin sen sanominenkin tuntuu luonnolliselta.