Suomalaiskouluissa hieraistiin tänään silmiä – sadat opettajat bändipaidoissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina sanottiin, että puku tekee miehen. Sittemmin maailma on kuitenkin muuttunut, ja samalla pukeutumisen trendit ovat muuttuneet selvästi rennommiksi. Siinä missä 1950-luvulla miesopettajalla oli yllään puku, on 2010-luvulla puvun tilalla usein huppari tai neule. Paitsi ehkä tänään.

View this post on Instagram

#openbändipaita @keskisuomalainen

A post shared by Schildtin lukio (@schildtin.lukio) on

Tänään on nimittäin Pukeudu bändipaitaan opettaja! -teemapäivä, johon on ilmoittautunut Facebookissa mukaan yli 1.300 ihmistä. Tempauksen tarkoitus on osoittaa, ettei pukeutuminen tee opettajasta hyvää tai huonoa.

– Hyvä opettaja osaa opettaa vaikka olisi pukeutunut millaisiin vaatteisiin. Huppariin, bändipaitaan, verkkareihin, hameeseen, jakkupukuun tai jumpsuittiin, tai iltapukuun tai kissaksi naamioituneena, sosiaalisessa mediassa perustellaan uutta teemapäivää.

Erityisen tyylikkäästi teemapäivä on otettu vastaan Jyväskylä Schildtin lukiossa, josta Timo Ilomäki julkaisi kuvan sosiaalisessa mediassa. Kuvassa nähdään suuri joukko opettajia, joilla on yllään bändipaidat. Samanlaisia kuvia on tullut muistakin kouluista ympäri maata, joten tempaus on otettu hyvin vastaan kouluissa.

– Osoittaaksemme, että osaamme opettaa, me opettajat pukeudumme perjantaina 30.11. bändipaitaan, kuten mainio ja ilmeisen pätevä aineenopettaja Ilkka Eskolakin on tehnyt. Me opettajat osaamme opettaa ja kohdata oppilaamme, riippumatta vaatevalinnoistamme, Facebook-tapahtuman yhteydessä kerrotaan.

Tempauksen sosiaalisen median suosion ja kouluista julkaistujen kuvien perusteella voidaan arvioida, että jopa sadat opettajat ympäri maata ovat tänään pukeutuneet bändipaitoihin. Staran toimitus toivoo, että teemapäivästä tulisi jatkossa perinne.

View this post on Instagram

#openbändipaita

A post shared by Antti Pekkala (@apekkala) on