Käärmekultti jatkaa toimintaa – puremakaan ei saanut pastoria lopettamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken Yhdysvaltain Kentuckyssa toimivasta kultista, jossa harjoitetaan äärimmäisyyksiin menevää kristinuskoa käärmeiden avulla. Full Gospel Tabernacle in Jesus’ Name -nimisen kirkon pastori taisteli hiljattain hengestään kalkkarokäärmeen pureman jälkeen. Mies ei lopeta silti kirkon toimintaa.

Cody Cootsin isä Jamie Coots kuoli kalkkarokäärmeen puremaan vuonna 2014. Sama käärme puri äsken messussa nykyistä käärmepastori Codya, joka lennätettiin paikallisesta Middlesboron terveyskeskuksesta toiseen sairaalaan henkitoreissaan. Mies oli yli viikon ajan hengityskoneessa.

Toipuminen on kestänyt kuukausia, eikä hänen elimistönsä palaudu koskaan entiselleen puremasta. Käärmepastori kertoo, että hän menehtyi hetkellisesti puremaan, mutta selvisi Jumalan avulla. Nyt hän aikoo jatkaa kutsuaan uskontokultin johtajana, vaikka se oli vähällä tappaa hänet. Hän opettelee uudelleen luottamaan myrkyllisiin käärmeisiin. Hänen sukunsa perustaman kirkon toiminnasta on tehy taannoin myös Snake Salvation -realitysarja National Geographic Channelille.