Tee ryhtiliike! Kehon oikea asento lisää hyvinvointia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Nyt on aika ryhdistäytyä. Ryhti tarkoittaa kehon oikeanlaista asentoa, jossa paino jakaantuu tasaisesti ja suoraselkäisesti. Nyt on julkaistu video ryhdin merkityksestä ihmiselle.

Huono ryhti voi vaikuttaa salakavalasti vartalon hyvinvointiin. Lihakset veltostuvat ja sisäelimet voivat huonosti. Huono ryhti voi aiheuttaa selkä- ja niskakipujen lisäksi päänsärkyä. Harva tietää, että huono ryhti voi vaikuttaa jopa mielialaan ja kivun kestävyyteen.

Hyvässä ryhdissä ihmisen olkapäät, lonkkaluut ja kantapäät ovat seisoessa viivasuorassa sivusta katsottuna. Ryhti on oikeanlainen rintakehän ollessa ulkona. Etenkin istumatyössä on tärkeää suoraselkäinen ja rento työskentelyasento sekä ergonomia. Ryhtiin on hyvä kiinnittää huomiota myös nukkuessa, jotta selkäranka saa tarpeeksi tukea yön aikana. Liikunta auttaa hyvän ryhdin saavuttamisessa.