Hurja huhu leviää verkossa: ”Nigerian presidentti on kloonattu”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maailmalla leviää parhaillaan huhuja, joiden mukaan Nigerian presidentti Muhammadu Buhari olisi kuollut. Hänen virkaansa hoitaa joidenkin mukaan miehen kloonattu versio. Buhari on kiistänyt väitteen jyrkästi.

CNN uutisoi, että Nigerian presidentti tyrmää kloonauspuheet hölypölyksi. Mieheltä oli kysytty asiasta suoraan äskettäin Puolan vierailun aikana. Buhari kirjoitti Twitteriin, että huhut eivät yllätä presidenttiä, sillä monet toivoivat miehen kuolleen hänen pitäessään sairauslomaa viime vuonna.

Presidentti Muhammadu Buharu oli viime vuonna yhteensä kolme kuukautta Lontoossa sairaalahoidossa. Nigerian valtionjohtajan poissaolo käynnisti huhumyllyn, jonka mukaan mies olisi oikeasti kuollut. Kun hän teki paluun julkisuuteen, väitettiin kyseessä olevan ainoastaan miehen kopio tai kaksoisolento.