Älä vietä lomaasi Instagramissa – hotelli palkkaa sinulla somettajan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Sveitsiläinen Ibis Hotel on aloittanut yhteistyön paikallisten sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. Syynä ovat turistit, jotka kokevat liikaa paineita oman Instagram-tilinsä päivittämisestä matkoilla. Hotellin palkkaamat somettajat tekevät sen turistin puolesta.

Nykyisin sosiaalisessa mediassa näkymistä pidetään olemisen ja elämisen takeena. Etenkin lomalta tulee päivittää runsaasti tyylikkäitä ja vaikuttavia otoksia seuraajien ihasteltavaksi. Tai niin ainakin moni luulee, koska ilman somenäkyvyyttä ei kukaan tiedä lomailijan upeista kokemuksista.

Osa matkaajista haluaa tarkoituksella pitää matalaa profiilia sosaalisessa mediassa, koska heidän tarkoituksenaan on kerätä aitoja kokemuksia ja muistoja, eikä pelkästään tykkäyksiä nettiin. Jos kuitenkin haluaa nauttia enemmän lomasta ilman puhelinta, mutta saada sen lisäksi myös tykkäyksiä, voi avukseen palkata Social Media Sitterin.