Syö jogurttia ennen epäterveellistä ateriaa – odottamaton syy taustalla

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jogurtti on tuttu välipala ja se kuuluukin monien perheiden aamiaispöytään. Nyt uusi tutkimus on todistanut, että jogurtin syömisestä ennen rasvaista aamiaista voi olla jopa terveydellistä hyötyä etenkin naisille.

Daily Mail -sivusto kertoo amerikkalaisesta tutkimuksesta, jossa tutkittiin jogurtin vaikutusta naisten elimistöön.

Tutkimukseen osallistuneista naisista osa söi ensin pienen purkillisen jogurttia, minkä jälkeen he söivät paljon rasvaa ja hiilihydraatteja sisältävän aamiaisen. Aamiaiseen kuului jogurtin lisäksi kaksi makkaramuffinia ja röstiperunoita. Osa söi pelkän aamiaisen ilman jogurttia.

Tutkijat huomasivat verikokeen avulla, että epäterveellinen ja rasvainen aamiainen nosti naisten kehossa tulehdusarvot korkealle. Näin ei kuitenkaan käynyt mikäli he söivät jogurtin ennen makkaramuffinien ja röstiperunoiden syömistä. Jogurtti teki suolistoon kalvon, joka esti epäterveellisen ruoan sisältämiä myrkkyjä pääsemästä verenkiertoon.