Marmorikuularalli on uusi kiehtova urheilumuoto – mikä kuula selvittää radan enimmäisenä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Marmorikuulia voi valmistaa lasista, kivestä, savesta tai muovista. Ne on perinteisiä lasten leikkikaluja, mutta kuulia käytetään myös erilaisilla radoilla. Nyt on järjestetty marmorikuularalli.

Marmorikuularallissa seurataan, mikä kuulista suorittaa radan nopeimpana. Kaikki kilpailuun osallistuvat kuulat ovat samankokoisia, ne eroaa toisistaan ainoastaan väriltään. Kilpailusta on tehty yllättävän viralliselta selostuksineen kuulostava video nettiin.

Muutaman minuutin pituinen marmorikuularalli on oikeastaan todella hauskaa katseltavaa. Jelle’s Marble Runs selvittää voittajakuulan kahdeksan erillisen kilpailun avulla. Koskahan tätä lajia pääsee seuraamaan urheilutelevisiokanavilta?