Pikkujoulukausi voi vaikuttaa terveyteen – näillä vinkeillä selviät voittajana

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Elämme parhaillaan pikkujoulukautta, johon kuuluu lukuisia illanviettoja eri seurueissa ja yhteisöissä. Pikkujouluissa virtaa perinteisesti runsaasti alkoholia, eikä ruoka-annoksetkaan välttämättä edusta terveellisintä ravintoa.

Pikkujoulukausi voi vaikuttaa salakavalasti hyvinvointiin. Nyt on vinkattu neuvoja, joiden avulla pikkujouluista voi selvitä voittajana. Ensinnäkin jokaisen drinkin välissä kannattaa nauttia lasi vettä, muuten koko seuraavan alkuviikon riesana saattaa olla hutera ja krapulainen olo. Ruokailuun on hyvä panostaa ja nauttia etenkin tarjoilun terveellisempiä ruokavaihtoehtoja.

Vaikka ilta venähtäisi aamuyölle, kannattaa tuttu unirytmi säilyttää mahdollisimman hyvin heräämällä aamulla ylös sängystä koko päivän makoskelemisen sijaan. Oloa voi helpottaa päiväunien avulla ja sillä, että käy aikaisemmin nukkumaan seuraavana iltana. Arkisin on järkevää harrastaa liikuntaa monipuolisesti, jotta viikonloppujen juhliminen ei tuhoa koko hyvinvointia retuperälle, Femail First uutisoi.