Kolmannes englantilaisista uskoo Lapin olevan pelkkää satua

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Lappi on ollut jo vuosikaudet yksi erityisesti brittituristien suosikkikohteista, ja tänäkin vuonna Pohjois-Suomeen saapuu tuhansittain brittejä ihastelemaan suomalaista luonnonkauneutta. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että merkittävä osa briteistä ei usko Lapin olevan totta.

TUI-matkatoimiston tekemässä kyselyssä peräti kolmannes briteistä luulee Lapin olevan pelkkä satumaa, jossa Joulupukki tarinoissa asuu. Joka kymmenes kertoi tarkistaneensa internetistä onko Lappi tosiaan olemassa ja missä se sijaitsee.

Vain 22 prosenttia tiesi, että Lappi levittäytyy Norjan, Ruotsin ja Suomen alueille. Kymmenes vastaajista luuli Lapin sijaitsevan Islannissa ja Gröönlannissa. Viidennes kuitenkin luuli, että Lappi on aivan oma maansa.

Kyselyyn vastasi yhteensä 2.000 aikuista ihmistä. Samassa kyselyssä selvisi, että seitsemän prosenttia briteistä luulee Tylypahkan olevan oikea paikka ja kuusi prosenttia uskoo Gotham Cityn olevan oikea paikka. Lisäksi peräti 38 prosenttia ei usko Joulusaarten olemassaoloon.