Kuntovalmentaja haukkuu proteiinipirtelöt: ”Rehellinen ruoka riittää!”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuntoilubuumi on aiheuttanut myös erilaisten oheistuotteiden ja ravintolisien myynnin räjähtämisen. Kuntovalmentajana työskentelevä Max Lowery lyttää proteiinipirtelöt turhina. Hänen mukaansa tavalliset ihmiset saavat tarvittavat ravintoaineet oikeasta ja aidosta ruoasta.

– Todellisuudessa liiallinen proteiini voi muuttua elimistössä glukoosiksi, joka puolestaan luo kehoon rasvan varastoimista edistävän insuliinivasteen. Prosessia kutsutaan glukoneogeneesiksi. Lisäksi proteiinipirtelöissä on todella paljon keinotekoisia makeutusaineita, jotka addiktoivat ja huijaavat aivoja syömään liikaa, Max Lowery kertoo Business Insiderille.

Hän ei ole juonut koskaan ensimmäistäkään proteiinipirtelöä. Sen sijaan tikissä kuosissa oleva mies suosii kahden lämpimän ruoan pätkäpaastodieettiä, joka on nimeltään 2 Meal Day. Hänen mukaansa ihminen saa tarvittavat ravintoaineet terveellisistä aterioista. Proteiinipirtelöt sopivat parhaiten esimerkiksi vegaaneille tai kaksi kertaa päivässä treenaaville ammattiurheilijoille. Kuitenkin 90 prosenttia ihmisistä nauttii niitä turhaan.

– Proteiiniravinteet ovat miljoonabisnes. Niitä markkinoivat fitness-alan ihmiset ja vaikuttajat saavat tuotteiden mainostamisesta rahaa. He vetoavat ihmisten tunteisiin. Valitettavasti nämä henkilöt eivät ole saavuttaneet ulkonäköään tai tuloksiaan proteiinipirtelöiden ansiosta, Lowery napauttaa.

– He näyttävät lihaksikkailta, koska treenaavat kovasti ja syövät terveellisesti. Ei ole oikotietä timmiin ulkonäköön ja terveyteen. Älä siis tuhlaa rahojasi syötävään jauheeseen. Syö oikeaa ruokaa!

https://www.instagram.com/p/BMM17k2Ao-A/

https://www.instagram.com/p/Bp7gQoSFqp9/

https://www.instagram.com/p/BoKIxUoB5ym/

https://www.instagram.com/p/BmJZBzrBf6d/