Tee järkeviä uudenvuodenlupauksia – näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uuden vuoden kunniaksi on tapana muuttaa elämä joltakin osalta parempaan suuntaan. Lupauksena voi olla painon pudottaminen tai yhteydenpidon lisääminen sukulaisiin. Lupauksista kannattaa tehdä järkeviä, jotta niiden toteutumisessa onnistuu.

Jos haluaa pudottaa painoa, kannattaa luvata tietty kilomäärä laihdutettavaksi tietyn aikajanan sisällä. Epämääräisiä lupauksia on vaikeampi pitää, joten asia kannattaa spesifioida tarkemmin ja tavoitteellisemmin. PureWow vinkkaa, että lupauksia voi tehdä myös kaverin kanssa yhteisesti, jolloin ryhmäpaine ikään kuin pakottaa pysymään oikealla tiellä.

Ihmiset ovat nykyään todella kiireisiä, joten oma aikataulu on hyvä panna järjestykseen ja priorisoida asioita. Lupaukseen liittyvät tehtävät voi kirjoittaa kalenteriin ylös ensimmäisenä. Oman lupauksen voi toteuttaa myös julkisesti kertomalla siitä ystäville ja pitämällä kirjaa sosiaalisessa mediassa etenemisestään.

Kannattaa myös muistaa, että tuloksia ei saavuteta nopealla aikataululla, joten sinnikkyys palkitaan. Kannattaa asettaa välitavotteita ja palkita itsensä niissä onnistuessaan. Takapakkeja tai epäonnistumisia tulee kaikille, mutta missiota voi jatkaa seuraavana päivänä siitäkin huolimatta.