Nyt tehdään historiaa! Alkot ovat avoinna jouluaattona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset elävät uudistuvan ja sivistyneemmän alkoholipoliitikan aikaa, mikä näkyy tänä jouluna myös Alkon aukioloajoissa. Alkot ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa avoinna myös jouluaattona. Aukioloaika on aamupäivällä kello 9-12.

Jouluna nautitaan perinteisesti munatotia, hehkuviiniä, punaviiniä ja kuohuvaa kuplajuomaa. Aikuisten ruokajuomat voi tänä vuonna hakea vielä aattoaamuna. Moni jättää jouluruokien ja lahjojen ostamisen viime tinkaan esimerkiksi juuri ennen joulua alkavien alennusmyyntien takia. Samalla ostosreissulla voi hakea juhlapöydän juomat Alkon myymälästä.

YLE kertoo, että Alkojen aukioloajat olivat laajentuneet jo pääsiäislauantaina aiemmin tänä vuonna. Alkoholilain muutos vaikutti myös arkipäivien aukioloaikoihin, kun myymälät sulkevat nykyisin ovensa kello 21 entisen kello 20 sijaan. Alko on panostanut tänä vuonna erityisesti valikoiman laajentamiseen ja parantamiseen.