Näky kuin satumaailmasta – miekkavalaat uivat naisen rinnalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka miekkavalaat ovat taitavia ja suurikokoisia petoeläimiä, hyökkäävät ne harvoin ihmisten kimppuun. Harva osaisi silti odottaa niiden suhtautuvan yhtä lempeästi uimareihin kuin upealla tuoreella videolla.

Valokuvaaja Dylan Brayshawn kuvaamalla videolla miekkavalaslauma seuraa Uuden-Seelannin rannikon tuntumassa uivaa naista. Hyökkäämisen sijaan ne päätyvät uimaan hänen rinnallaan.

Yksi valaista oli täysikasvuinen ja kaksi muuta puolestaan poikasia. Miekkavalaat uivat tanssimaisin liikkein kunnes nainen nousi rannalle.

ABC7-uutissivuston mukaan Uimari Judie Johnson kuvailee luulleensa valaita alkuun delfiineiksi. Totuuden paljastuttua hän oli hieman peloissaan ja toivoi, etteivät miekkavalaat erehdy luulemaan häntä hylkeeksi.