Kuntokeskusten bakteeripesäkkeet listattiin – ota kosteuspyyhkeitä mukaan!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Bakteereja ja viruksia on kaikkialla, mutta julkisille paikoille niitä kertyy suuren ihmismäärän vuoksi yleensä tavallista enemmän. Kuntosaleilla jokaisen tulisi puhdistaa laitteet käytön jälkeen, mutta silti pöpöjä kertyy kuntoiluvälineisiin herkästi.

New Yorkissa sijaitsevalla kuntosalilla yli 15 vuotta työskennellyt kertoo Men’s Healthille, että toisinaan laitteisiin kertyy enemmän likaa mitä ihmiset uskovatkaan. Hän listaa nyt viisi pahinta pöpöpesäkettä, joista ensimmäinen on juoksumaton käsinoja. Kuntoilukeskuksissa treenaavat ihmiset saattavat yskiä käteen tai kaivaa nenäänsä ennen kuin koskevat juoksumaton eri osiin.

Kosteuspyyhkeitä, käsidesiä tai saippuapesua on hyvä käyttää myös vessareissujen jälkeen, sillä likaisin paikka on varmasti kuntosalin vessan ovenkahva. Kuntoilijat puhdistavat usein kuntoilulaitteita, mutta esimerkiksi painonnostotangot ja levypainot jäävät pyyhkimättä.

Olemme myös kuulleet useasti kauhutarinoita siitä, kuinka ihmisille tarttuu vakavia sairauksia jalkapohjiin kuntosalin lattialta. Vaikka lattioita pestään ahkerasti, saattavat ilman kenkiä tepastelevat salin käyttäjät liata ne jo heti desinfioimisen jälkeen. Etenkin erilaiset sienet viihtyvät kosteissa suihkutiloissa ja uimahallien lattioilla.