Kokeile ruutuajan kontrolloimista tällä vinkillä – vain yksi ruutu kerrallaan

Digi · Terhi Piiroinen

Ihmiset kiinnittävät nykyisin enemmän huomiota mielensä hyvinvointiin ja siihen, että aistit saavat levätä tarpeeksi. Yksi hyvä keino häiriötekijöiden poistamiseksi on ruutuajan kontrolloiminen. Pyri keskittymään ainoastaan yhteen ruutuun kerrallaan.

Nykyisin ihmisiä pyydetään livekommentoimaan eri televisio-ohjelmia reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa hashtagien avulla. Todellisuudessa kahden ruudun seuraaminen voi olla turmiollinen tapa mielen hyvinvoinnin kannalta, eikä ihminen pysty keskittymään kumpaakaan laitteeseen täysipainoisesti. Toisaalta puhelimeen tartutaan heti, kun televisiosarjassa tulee tylsempi kohtaus.

Tylsyys ei ole aina negatiivinen asia. Mieli tarvitsee tilaa ja keskittymiskyky paranee, jos pystyy myös olemaan omien ajatustensa kanssa ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Koko perheen seuratessa samaa televisiosarjaa tulee kuin huomaamattaan vaihdettua mielipiteitä perheenjäsenten kanssa – mikäli kaikki jättävät siksi aikaa puhelimen ruudun tuijottamisen. Sama pätee siihen, jos tekee töitä tietokoneella, jolloin keskittymistä ei kannata ohjata samaan aikaan muualle. Muista: Yksi ruutu kerrallaan.