Mauttomuuden huippu? Vaatemerkki teki törkeistä sanoista huippumuotia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vahvimmat kääntävät vihapuheen voitokseen. Näin on tehnyt myös näyttelijä Tommy Dorfman, joka on toiminut Diesel-muotitalon Faggot-takin sanansaattajana. Hänen mukaansa kyseessä on hate couture, jossa kannetaan omaa persoonallisuutta ylpeänä haukkumasanoista huolimatta.

Faggot-sana tarkoittaa vapaasti suomennettuna hinttiä. Avoimesti homoseksuaali näyttelijä Tommy Dorfman haluaa esimerkillään näyttää, että kyseessä on ainoastaan vihapuhetta edustava haukkumasana. Hänellä on pokkaa pukeutua vaatteeseen, joka on vuorattu haukkumasanoilla ja kannustaa myös muita tekemään samalla tavalla.

PinkNewsin mukaan Dieselin julkaisema Faggot-takki on herättänyt runsaasti keskustelua. Samassa mallistossa on vaatteita, joissa lukee englanniksi muun muassa lutka, läski ja omituinen. Toisten ihmisten haukkuminen perinteisiä fraaseja käyttäen osoittaa ainoastaan järjen köyhyyttä. Nyt nämä sanat edustavat kallista muotia ja viha menettää voimansa.