Teinityttö heitti roskat auton ikkunasta – joutui maksamaan 750 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyt on viimestään tullut aika pohtia, minkälaisen maapallon haluamme jättää tuleville sukupolville. Luontomme on jo nyt pilaantunut, useat eläimet ovat kuolemassa sukupuuttoon ja luonnonvaramme on käytetty pian loppuun. Kaikki alkaa pienistä valinnoista.

Roskaaminen on laiskojen, piittaamattomien ja älyllisesti vajaiden imbesillien toteuttamaa toimintaa. Roska-astioita on kaikkialla. Siitäkin huolimatta teiden varret ja pientareet, vesistöjen rannat ja jopa metsät ovat useissa paikoissa roskien peitossa. Siksi luontoa ja ympäristöä kunnioittavat nostavat hattua Carmarthenshiren kaupunginvaltuustolle, sillä se sakotti roskaajateiniä 600 punnan, eli noin 750 euron, laskun.

Alysha Louise Herrington oli ollut vierailemassa ystäviensä luona, kun he nauttivat pikaruokalan aterioita Llansteffanin rannalla ajoneuvossa. Kahdeksantoistavuotias teinityttö heitti roskat auton ikkunasta rannalle. Ohikulkija näki tapahtuneen, otti autosta valokuvan ja toimitti kaupunginvaltuustoon, Wales Online uutisoi.

Huonosti käyttäytyneen teinin äiti ei kuitenkaan suostunut maksamaan 330 punnan suuruisia sakkoja ja roskaamisjuttu meni oikeuteen. Oikeus määräsi, että Herrington oli velvollinen maksamaan sakot sekä oikeudenkäyntikulut, joista tuli yhteensä 600 puntaa.