Sekava näky New Yorkin metrossa – joku leikki ihmishyrrää metrovaunussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juutalaiset viettivät äskettäin hanukkaa ympäri maailmaa. New Yorkin maanalaisessa on kuvattu, kuinka yksi juhlijoista oli pukeutunut juutalaisjuhlaan perinteisesti liitetyksi dreidel-hyrräksi.

Juutalaisten hanukan juhlintaan kuuluva dreidel-hyrrä on neliskanttinen leikkikalu. Sen sivuilla ovat sanat nun, gimel, hei ja shin. Hyrräpukuun pukeutunut yritti pyöriä metrossa niin kovaa vauhtia, että sanat ainoastaan vilisivät muiden matkustajien silmissä. Tai olisi vilissyt, jos joku olisi jaksanut kiinnittää ihmishyrrään huomiota.

Suurkaupungeissa on totuttu näkemään eriskummallisia ihmisiä ja tapahtumia päivittäin. Jopa metrossa kieppuva ihmishyrrä on vain yksi tapahtuma muiden joukossa, eikä ihmiset jaksa kiinnittää vinhasti pyörivään henkilöön oikeastaan mitään huomiota. Ilmiötä kutsutaan myös kohteliaaksi tarkkaamattomuudeksi.