Lihansyöjähuume levisi Britanniaan – tuhoaa kudoksia ja verisuonia

Ohhoh! · Stara.fi

Mediassa uutisoitiin jo yli viisi vuotta sitten Venäjällä yleistyneestä Krokodil-nimellä kutsuttavasta huumeesta, joka aiheutti tuhansia kuolemantapauksia. Huumeen helposta ja halvasta valmistustavasta johtuen sitä käyttävät erityisesti köyhät narkomaanit. Vuonna 2013 se levisi Yhdysvaltoihin ja tuoreimpien tietojen mukaan huume on nyt rantautunut myös Britanniaan.

Lihansyöjähuumeeksi kutsuttu aine aiheuttaa epäpuhtauksien vuoksi kuoliota ja käyttäjien lihasten mätänemistä. Yhdysvalloissa huumeen uhrit ovat olleet pääasiassa keskiluokkaisista perheistä kotoisin olevia nuoria naisia. Britanniassa Krokodil on levinnyt kuluneena syksynä, koska sen hinta on vain murto-osa heroiinista. Tuhot ovat kuitenkin aivan toista luokkaa.

Pahamaineista krokodilia käytetään halpana heroiinin korvikkeena, mutta todellisuudessa aine on kotitekoista desomorfiinia. Huumetta valmistetaan yhdistämällä kodeiinia esimerkiksi bensiiniin tai butaaniin. Aine on erittäin vaarallista, ja sen käyttäjien elinikäennuste on alle kaksi vuotta. Krokodil-nimi tulee käyttäjien iholla ilmenevästä vihertävästä kuoliosta.