Kauhuelokuvien kliseet parodiavideolle – uhrit ovat juoksutaidottomia sählääjiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauhuelokuvien aikana sortuu helposti huutamaan uhrille ohjeita kotisohvalta. Jotta elokuvien tiivis tunnelma säilyy, tekevät uhrit yleensä kohtalokkaita päätöksiä juostessaan tappajia karkuun.

Mary Sasson on julkaissut Youtubeen parodiavideon, jolla näytetään avuton kauhuelokuvan uhri. Paniikissa oleva nainen ei osaa juosta. Hän ei osaa avata auton ovea. Eikä hän osaa tehdä rationaalisia päätöksiä potentiaalisiin pakoreitteihin liittyen.

Kauhuelokuvissa on usein uhreina kauniita ja nuoria naisia, joiden repliikit rajoittuvat pääosin kiljahduksiin ja huutoihin. Kauhuelokuvia on useita eri tyylilajeja, kuten yliluonnollisiin olentoihin tai sarjamurhaajiin keskittyviä. Kauhuelokuvista tehdään usein myös jatko-osia.