Valtava asteroidi uhkaa maapalloa – näyttää virtahevolta

Viihdeuutiset · Stara.fi

NASA on kertonut havainneensa asteroidin, joka voi tulevaisuudessa muodostaa uhan maapallolle. Kooltaan noin 1,6 kilometriä suuri asteroidi 2003 SD220 ohitti maapallon vuoden pimeimpänä päivänä 22. joulukuuta, jolloin se oli lähinnä Maata noin 400 vuoteen.

Vuonna 2003 löydetty asteroidi kiitää seuraavan kerran maapallon ohi vuonna 2070, jolloin se hipoo Maata vielä tämänkertaistakin lähempää. Nyt sen etäisyys Maasta oli 1,8 miljoonaa kilometriä.

Asteroidia pidetään mahdollisesti vaarallisena, koska se on suurikokoinen ja kiitää melko läheltä maapalloa. Esimerkiksi avaruudessa tapahtuva osuma toiseen objektiin voi muuttaa sen lentorataa. Havaintojen mukaan asteroidin muoto muistuttaa vedessä olevaa virtahepoa.