Netflix sensuroi komediasarjan Saudi-Arabian vaatimuksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin suoratoistopalvelu Netflix on yllättäen sensuroinut koomikko Hasan Minhajin televisiosarjan jakson nimeltä Patriot Act, jossa Minhaj syyttää Saudi-Arabian kuningashuonetta 2. lokakuuta Istanbulissa tehdyn Washington Postin toimittaja Jamal Khashoggin murhan peittelystä.

Fortune-verkkolehden mukaan sensuroinnin taustalla oli Saudi-Arabian hallituksen vaatimus, johon Netflix suostui. Alunperin 28. lokakuuta palvelussa julkaistu jakso on nyt poistettu videopalvelusta. Jaksossa koomikko Minhaj vitsailee Saudi-Arabian hallituksen kustannuksella kertaamalla miten hallitus yritti ensin peitellä Khashoggin murhaa maan konsulaatissa ja kuoleman vahvistuttua yritti vielä selittää kuolemaan monien värikkäin tarinoiden varjolla.

Vitsailu oli liika Saudi-Arabian hallitukselle, sillä murhan epäillään olevan maan kuningashuoneen tilaama. Murhan suorittaneet henkilöt olivat nimittäin maan kruunuprinssin ystäviä. Financial Times -lehden mukaan jakso poistettiin Netflixin Saudi-Arabian versiosta, koska maan hallitus väitti sen olevan maan tietoturvalakien vastainen.

Netflix vahvisti sensuurin ja kertoi haluavansa noudattaa eri maiden paikallisia lakeja. Sama jakso on edelleen nähtävissä Saudi-Arabiassa ohjelman YouTube-kanavalla. Jakson voi katsoa alla olevalta videolta.