Kykenetkö matkustamaan ilman kännykkää? Nyt kannattaisi kokeilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Älypuhelimen selaaminen estää täyden läsnäolon hetkeen. Siksi ihmisten on nykyisin päätettävä erikseen, koska he ovat tietoisia ympäristöstä ja siellä tapahtuvista asioista. Ruutu vie huomaamatta liikaa aikaa ja energiaa.

Elite Dailyn toimittaja Ciara Johnson kertoo lähteneensä viikon matkalle Guatemalaan. Hän kadotti puhelimensa ennen matkaa, joten oli koko reissun ilman älylaitetta. Matkasta tuli hänen elämänsä paras.

Matkustamisen tarkoitus on oppia uusia asioita vieraasta kulttuurista ja itsestään. Jos huomio kiinnittyy jatkuvasti sosiaaliseen mediaan, tekee matkoilla samaa mitä kotona. Samalla voi jäädä uusia juttuja kokematta. Ilman puhelinta ei pysty tarkastamaan ilmoituksia tai olemaan jatkuvasti tavoitettavissa.

Puhelittomuus lisää spontaaniutta. Hän ei tsekannut ravintolasuosituksia tai pakollisia nähtävyyksiä, vaan meni intuition perusteella kohteesta toiseen. Hän keskusteli ihmisten kanssa neuvoa kysyessään ja löysi aitoja paikkoja ilman sosiaalisen median suosituksia. Matkustamisesta tuli matkustamista aidoimmillaan.