Lemmikki voi saada klamydian linnun jätöksistä – näin huomaat tartunna

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klamydia ei ole ainoastaan ihmisiä vaivaava tauti, vaan sen voivat saada myös lemmikkieläimet. Koirilla sairaus ei tosin vaikuta niiden sukupuolielimiin. Klamydia saattaa levitä koiriin ja kissoihin tautia kantavien lintujen ulosteen tai raatojen kautta.

Taudin oireet ilmenevät Metro-lehden mukaan lemmikkieläimissä yleensä niiden silmistä. Klamydian merkkejä lemmikkikoiralla voivat olla esimerkiksi punertavat ja vetiset silmät ja kellertävä tai vihertävä rähmä silmien alueella. Muita oireita ovat lisääntynyt huohotus, hengitysvaikeudet ja silmien raapiminen.

Hoitamaton klamydia voi aiheuttaa koirille muun muassa keuhkokuumetta, sydänpussitulehdusta ja ripulia. Omistajien ei kuitenkaan kannata huolestua saavansa tautia lemmikiltä. Koirien klamudian tarttumisen mahdollisuus ihmisille on miltei olematon.