Poliisiauto törmäsi hirveen Kouvolassa – video paljastaa, ettei mitään ollut tehtävissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tapahtuu vuosittain suuri määrä hirvikolareita, joista osa tulee niin yllättäen, ettei niitä olisi ollut käytännössä mahdollista ehkäistä. Varsinkin pimeällä hirvien havainnointi on vaikeaa ja lähes mahdotonta, jos vastaantulevan auton valot häikäisevät näkökentän.

View this post on Instagram

Kaakkois-Suomen poliisin alueella kirjattiin viime vuonna 122 hirvikolari-ilmoitusta. Hirvet kulkevat yleensä samoilla paikoilla vuodesta toiseen, joten hirvivaaramerkkien alueella on syytä olla valppaana! Ajonopeutta on hyvä laskea, jotta reagointiaikaa jää enemmän. Lisäksi loukkaantumisen ja kuoleman riski tippuu merkittävästi törmäysnopeuden laskiessa. Hirvet liikkuvat eniten hämärän aikaan, aamuisin ja iltaisin. Jos huomaat hirven, tiputa nopeutta heti ja pyri väistämään hirveä takaa. 29.12.2018 tallentuneelta videolta pääsette katsomaan kuinka yllättäin kaikki käy, kun poliisiauto törmää aikuiseen hirveen valtatiellä. Klo on 17.20, keli ja näkyväisyys ovat huonoja, nopeusrajoitus on 100km/h ja poliisiautolla on nopeutta 80km/h. Ollaan hirvivaara-alueella, vastaan tulevan auton vuoksi kaukovaloilta on vaihdettu lyhyille ajovaloille eikä väistämistä voi tehdä juuri kumpaakaan suuntaan. Eläinonnettomuuden jälkeen tulisi pyrkiä estämään lisävahingot. Käytä hätävilkkuja ja vie varoituskolmio riittävän etäälle. Soita hätänumeroon 112 ja noudata hätäkeskuspäivystäjän antamia ohjeita! #kaakkoissuomenpoliisi #hirvikolari #eläinonnettomuus #kouvola #vt6 #kaipiainen #hirvivaaraalue #hannanhöpinät

A post shared by Kaakkois-Suomen poliisi (@kaakkoissuomen_poliisi) on

Nyt Kaakkois-Suomen poliisi on julkaissut videon, jossa poliisiauto ajaa Kouvolassa hirvikolarin 29. joulukuuta kello 17.20 aikaan. Videolta voidaan huomata, että juuri mitään ei ollut tehtävissä, koska hirvi ilmestyi näkyviin vasta parikymmentä metriä ennen törmäystä. Toisessa kuvassa nähdään millaiseen kuntoon poliisimaija meni törmäyksessä.

– Keli ja näkyväisyys ovat huonoja, nopeusrajoitus on 100km/h ja poliisiautolla on nopeutta 80km/h. Ollaan hirvivaara-alueella, vastaan tulevan auton vuoksi kaukovaloilta on vaihdettu lyhyille ajovaloille eikä väistämistä voi tehdä juuri kumpaakaan suuntaan, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo videosta.