Tutkimus: Negatiivinen asenne tekee sairaaksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kaikki tuntevat ihmisen, joka jatkuvasti valittaa, voivottelee ja pelkää pahinta. Nyt on tutkittu, että negatiiviset ihmiset sairastuvat muita helpommin. Syy on kehon puolustusjärjestelmän heikentymisessä ja stressitason nousemisessa.

Viha, suru ja turhautuminen tekevät ihmisestä sairaan. Pettymykset ja mielipaha kuuluvat elämään, mutta negatiivisiin tunteisiin ei kannata jäädä rypemään. Penn Staten yliopiston tutkijat ovat todistaneet verinäytteiden avulla, että mielen ja kehon hyvinvointi kulkee käsi kädessä.

Negatiivisten ihmisten puolustusjärjestelmä oli tulosten mukaan muita heikompi. Tämä puolestaan tarkoittaa erilaisten sairauksien herkempää puhkeamista. Jokainen voi löytää elämästään asioita, joiden puolesta voi olla kiitollinen.

Elämään kannattaa suhtautua toivekkaalla otteella jatkuvien uhkakuvien luomisen sijaan. Mielenrauhan ja tasapainon saavuttamista voi harjoitella erilaisten meditaatio- ja mindfulness-harjotteiden avulla. Myös terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta lisäävät hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.