Nämä herkut vastaavat pasta-annosta – unohda vähähiilihydraattisen ruokavalion aikana

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Moni ajattelee, että pelkästään vilja- ja sokerituotteissa on runsaasti hiilihydraatteja, mutta monet hedelmät ovat niin ikään täynnä niiden omaa sokeria. Siksi vähähiilihydraattista ruokavaliota suosivien kannattaa katsoa seuraava lista.

Mikäli haluaa polttaa tehokkaasti rasvaa jättämällä hiilihydraatit pois ruokavaliosta, kannattaa lautaselle valita proteiinipitoisia ja terveellisiä rasvoja sisältäviä ruokia. Hyvä muistisääntö kasvisten syömiseen on se, että nauttii enemmän maan päällä kuin maan alla kasvavia vihanneksia.

Yhdessä mangossa on 50 grammaa hiilihydraattia. Se on enemmän kuin Coca-Colassa, jossa on 39 grammaa hiilihydraatteja yhtä tölkkiä kohden. Pienessä rasiallisessa rusinoita on lähes saman verran, kuten myös suuressa banaanissa. Hedelmissä on kuitenkin muita elimistölle tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita.

Kvinoassa on runsaasti hiilihydraatteja, vaikka se onkin proteiini- ja kuitupitoisempi vaihtoehto riisille tai makaronille. Kannattaa myös tarkastaa jugurttipurkin kyljestä tuotteessa oleva hiilihydraatin määrä. Makujugurtit ovat usein sokeripommeja. Vähähiilihydraattista ruokavaliota nauttivien ei myöskään kannata syödä tölkkipapuja, Delish vinkkaa.