Sotilas työnsi kuulakärkikynän miehen rinnasta läpi – pelasti hengen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hengenpelastustaidot ovat kirjaimellisesti elintärkeitä, sillä niiden avulla ihminen voi pelastaa toisen hengen. Nyt hyvistä taidoista, rauhallisuudesta ja paineensietokyvystä on saatu esimerkki Yhdysvalloissa, jossa 20-vuotias sotilas on pelastanut miehen hengen kynällä.

Kersantti Trey Troney oli matkalla jouluksi Mississippissä sijaitsevaan kotiinsa 22. joulukuuta, kun hän huomasi juuri tapahtuneen auto-onnettomuuden. Onnettomuuden uhri oli Jeff Udger, joka makasi päästä verta vuotavana ja kuorma-autonsa ohjauspyörän päälle lyhistyneenä.

Troney sai kuorma-auton jumiutuneen oven auki kahden muun miehen kanssa ja pysäytti uhrin verenvuoton hupparillaan. Sen jälkeen hän huomasi, että mies oli lakannut hengittämästä. Sotilas ymmärsi, että kyseessä oli ilmarinta, jossa keuhkot painuvat kasaan keuhkopussissa olevan ilman vuoksi.

Ensiapulaukussa ollut neula ei riittänyt auttamaan tilanteessa, joten sotilas keksi käyttää ontoksi purkamaansa kuulakärkikynää. Sotilas iski kynän miehen rinnasta läpi ja huomasi miten reiästä alkoi tulla kuplia. Onnettomuuden uhrin hengen pelastanut sotilas kertoi Army.mil-lehdelle toimineensa vaistonvaraisesti. Udger tulee selviytymään turmasta vammoitta.