Mies kärsi alkoholimyrkytyksestä – lääkärit pelastivat juottamalla olutta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Niin yllättävältä kuin se saattaa kuulostaakin, olut voi pelastaa ihmisen alkoholimyrkytykseltä. Juuri näin kävi taannoin Vietnamissa Tuio Tre News -lehden mukaan.

Nguyen Van Nhat toimitettiin sairaalaan edellisiltaisten joulujuhlien jäljiltä. 48-vuotiaalla miehellä todettiin alkoholimyrkytys. Hänen verensä metanolitaso ylitti maan laillisen rajan yli tuhatkertaisesti.

Nhatille määrättiin kolme tölkillistä olutta, tarkoituksena hidastaa alkoholin metaboloitumista miehen maksassa. Olutta päädyttiin antamaan miehelle yhteensä jopa 15 tölkillisen verran yhden tölkin tuntitahdilla. Se antoi lääkäreille aikaa suorittaa Nhatille hänet pelastaneen verenpuhdistuksen.

Alkoholimyrkytyksestä kärsivien pelastaminen oluella ei ole ennenkuulumatonta. Metanoli muuttuu maksassa vaaralliseksi formaldehydiksi. Ihmisen maksa asettaa etanolin hajottamisen ensisijalle, joten sitä sisältänyt olut hidasti metanolin hajottamista tarpeeksi jotta Nhat onnistuttiin pelastamaan.