Mies ruiskutti spermaa käsivarteensa – syy kuin huonosta vitsistä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kivun iskiessä kannattaa kääntyä lääkärin puoleen kyseenalaisten itsehoitokeinojen kokeilemisen sijaan. Etenkin, mikäli itsehoito tarkoittaa siemennesteen ruiskuttamista suoneen.

Irish Medical Journal -julkaisu kertoo potilaasta, joka hakeutui lääkärille alaselkäkipujen vuoksi. Lääkäri huomasi 33-vuotiaan miehen käsivarressa punertavan ja turvonneen kohdan. Potilas kertoi sen johtuneen hänen innovatiivisesta keinostaan hoitaa selkäkipua itse.

Hoitokeino tarkoitti miehen tapauksessa hänen oman spermansa ruiskuttamista suoneen. Potilas oli suorittanut käden tulehtumiseen johtanutta toimenpidettä 18 kuukauden ajan. Mies ei aina osunut suoneen, minkä seurauksena siemennestettä kertyi myös kudokseen.

Sekä potilaan selkä että tulehtunut käsivarsi parantuivat sairaalahoidon myötä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kenenkään on raportoitu ruiskuttaneen spermaa ihmiseen selkäkipujen tai minkään muunkaan vaivan vuoksi.