Noom-dieetti kasvattaa suosiotaan – räätälöity ohjelma muuttaa elintapoja terveellisemmäksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Noom on uusi puhelimeen asennettava sovellus, joka mullistaa käyttäjiensä mukaan kaikki aiemmat painonhallintaan, ruokavalioon ja liikuntatottumuksiin keskittyneet terveysaiheiset applikaatiot. Noom-dieettiä on jopa kuvailtu milleniaalien Painonvartijoiksi.

Noom-sovellus räätälöi käyttäjälleen kysymyspatterin avulla 16 viikon pituisen ravinto- ja liikuntasuunnitelman. Palveluun kuuluu myös ammattilaisen neuvot omien tavotteiden saavuttamiseksi. Sovellus seuraa edistymistä ja toimii ruokapäiväkirjana.

Sen lisäksi se pureutuu psykologisiin haasteisiin, jotka selättämällä ihminen voi saavuttaa terveellisemmän kehon ja mielen pitkässä juoksussa lyhytkestoisen kuurin sijaan.

Sovellus esittää käyttäjälleen päivittäin kysymyksiä sekä tarjoaa mahdollisuuden tukiryhmään ja keskusteluun ammattilaisten kanssa. Sovelluksen pääasiallisin tarkoitus on muuttaa käyttäjänsä elintapoja terveellisemmiksi pysyvästi.

Sivutuotteena voi tapahtua myös ylimääräisten kilojen tehokasta pudottamista, sillä Scientific Reportsin mukaan 77,9 prosenttia 35.921 käyttäjästä onnistui laihduttamaan Noomin avulla.