Asiantuntija varoittaa: Älä työnnä persiljaa vaginaasi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Naistenlehti Marie Claire julkaisi hiljattain artikkelin, jossa naisia kehoitettiin nauttimaan persiljaa saadakseen hormonaalisen epätasapainon pois ja auttamaan kuukautisia tulemaan nopeammin. Nyt asiantuntijat ovat kuitenkin huolestuneita, koska naiset ovat työntäneet tuoretta persiljaa emättimiinsä.

Emättimen bakteeritasapaino järkkyy herkästi. Toisin sanoen vaginaan ei kannata panna mitään ylimääräistä tai sinne kuulumatonta kuukautissuojien tai seksuaalisiin nautintoihin tarkoitettujen välineiden ja kehonosien lisäksi. Ei hedelmiä, kasviksia tai yrttejä. Persiljalla on hyödyllisiä vaikutuksia naisten sukuelinten toimintaan, mutta sitä on suositeltava nauttia ainoastaan syötävässä tai juotavassa muodossa.

IFL Science -lehti kertoo kyseenalaisen artikkelin jo poistuneen Marie Clairen sivulta. Netistä löytyy kuitenkin runsaasti huolestuttavia hämäräneuvoja persiljan käyttämisestä vaginassa. Jotta asia nyt varmasti tulisi kaikille selväksi, toistamme vielä kerran: Älä pane persiljaa vaginaan.