Tänään on virallinen maapähkinävoipäivä! Muistathan säilyttää purkkia oikein

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Maapähkinälevitettä on nykyään myös suomalaisissa kaupoissa useamman eri tuotevaihtoehdon verran. Parhain valinta on pelkästään maapähkinää sisältävä voi, jossa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria. Maapähkinävoita voi käyttää ruoanlaitossa monipuolisesti.

Maapähkinävoi sopii leivän päälle, jogurttiin, kanakastikkeeseen, jälkiruokiin tai sellaisenaan nautittavaksi. Purkista lusikoiminen voi olla hankalaa silloin, kun maapähkinävoi on loppumaisillaan. Siksi maapähkinävoipurkkia tulisikin säilyttää kaapissa ylösalaisin kansipuoli alaspäin.

Tänään vietetään kansainvälistä maapähkinävoipäivää. Maapähkinävoi on perinteinen amerikkalainen aamupalaherkku, jota pannaan paahtoleipien väliin hillon kanssa. Kuinka sinä nautit mieluiten maapähkinävoita?