Matkustaja haastaa United Airlinesin oikeuteen – lentoyhtiö peitteli vaarallista virhettä?

Ohhoh! · Tim Isokivi

United Airlinesin koneessa matkustanut mies on nostanut oikeustoimet yhtiötä vastaan väitetystä salailusta. Matkustajan mukaan yhtiö oli aiheuttaa huolimattomuudellaan useiden ihmisten kuoleman.

Chicagosta Lontooseen matkalla ollut kone joutui tekemään hätälaskun Kanadan Goose Bayhin. Virallisen syyn mukaan syynä oli konetta kohti lentänyt ja tuulilasin vioittumisen aiheuttanut lintu. Koneessa matkustanut Theodore Liaw väittää kuulleensa lentäjältä todellisen syyn hätälaskulle.

Linnun sijaan ohjaamon ikkuna olisi ollut hajoamassa mekaanikon väännettyä sen ruuvit liian tiukkaan. Kanteen mukaan tuulilasi oli lähellä särkyä kokonaan.

Fox News -uutissivuston mukaan matkustajille tarjottiin 500 dollarin lahjakorttia, mikäli he suostuisivat vastuuvapautukseen. Liaw vaatii oikeudessa korvauksia kärsimistään ruumiillisista vammoista ja henkisestä kärsimyksestä.