Tarjoilija sai muhkean tipin – paljastuikin pelkäksi uskovaisten flyeriksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kansasissa tarjoilijana työskentelevä 17-vuotias Garret Wayman oli onnellinen huomatessaan asiakkaiden jättäneen isohkon tipin pöytään. Juomaraha oli pantu ketsuppipullon alle ja se näytti 20 dollarin seteliltä. Totuus oli toinen.

Garret Wayman otti tipin käteensä ja huomasin sen olevan ainoastaan kristittyjen uskontoa markkinoiva mainos. Paperilapussa kehoitettiin tukeutumaan rahaa voimakkaampiin asioihin ja ostaa itselleen Raamattu. Wayman raivostui.

– Olen 17-vuotias ja minulla on 7.000 dollaria velkaa, koska jouduin ostamaan itselleni auton. Yritän tasapainotella koulun kanssa ja työskentelen viikon jokaisena päivänä. Hän jätti ainoastaan paperinpalasen pöytään. Haluaisin kertoa hänelle, että tienaan vain kolme dollaria tunnilta, vaikka raadan niska limassa, Wayman tokaisi Business Insiderille.

Tarjoiljat saavat suuren osan palkastaan juomarahojen avulla Yhdysvalloissa.