Rehtori näyttää oppilaille mallia – välitunnit vietetään tanssien

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaisen koulun rehtori on päättänyt hyödyntää oppilaitoksen piha-alueen päivittäiseen tanssituokioon. Rehtori näyttää oppilailleen mallia shuffle-liikkeistä, ja koulun tanssituokioista on tullut maailmanlaajuisesti tunnettu.

Kiinalaisilla peruskoululaisilla on päivittäin puolen tunnin pituinen välitunti. Koska Linyin alueella sijaitsevassa Xi Guanin peruskoulussa on hyvin vähän tilaa koulun 700 oppilaalle, on Zhang Pengfei -niminen rehtori päättänyt järjestää koululaisille päivittäin menevän tanssitunnin. Hän on kehittänyt tanssiliikkeet itse ja toimii esitanssijana opettajille ja oppilaille.

Koululaiset ovat innoissaan yhteisestä tanssituokiosta, jonka aikana he pääsevät rentoutumaan ja liikkumaan opiskelun välillä. Rehtori haluaa, että koululaiset eivät vietä kaikkea vapaa-aikaansa puhelimia tai tietokoneita käyttäen. Tanssiminen on tehokasta ja hauskaa liikuntaa.