Ruuhka kyllästytti autoilijoita – sitten alkoi melkoinen torvensoitto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurkaupunkien ruuhkat voivat pysäyttää liikenteen tuntien ajaksi. Tällöin ihmisten tulee viihdyttää itseään ajoneuvon ratissa esimerkiksi musiikkia kuunnellen tai eväitä napostellen. Aasialaiset autoilijat keksivät uuden ajanvietteen, jossa he soittivat porukalla äänitorviaan.

Yksi autoilija ryhtyi soittamaan rytmiä äänitorvellaan ja toiset autoilijat vastasivat ääneen. Syntyi hauska ajanviete, jossa tuskastuttava ruuhkassa jonottaminen muuttui tuuttausäänillä tapahtuneeksi kommunikoimiseksi. Liikenneruuhkat ovat valitettava ongelma, joita voi välttää ajoituksen suunnittelulla tai julkisia kulkuvälineitä suosimalla.

Ruuhkassa kannattaa omata hyvät hermot ja epäitsekäs asenne autoilua kohtaan. Liikenne sujuu parhaiten, jos kukaan ei lähde sooloilemaan ajoneuvoineen, vaan ottaa muut autoilijat huomioon. Kaikilla on yhtäläinen tarve päästä ruuhkasta pois, eikä ratissa raivoaminen lukeudu turvallisen liikennekulttuurin piiriin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.