Turistin video järkyttää – piteli tietämättään tappavan myrkyllistä mustekalaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australiassa vierailleen turistin kuvaama video on levinnyt viraalina hieman toisenlaisesta syystä kuin hän ehkä toivoi. Matkailija piteli tietämättään kädessä hengenvaarallista eläintä.

Kiinalaisessa Tik Tok -sovelluksessa jaetulla videolla turisti pitelee kädessään kauniin väristä pientä mustekalaa. Mustekala on tarrautunut käteen tiukasti, joten turisti heiluttaa kättään päästäkseen siitä eroon.

Video on herättänyt järkytystä etenkin australialaisten keskuudessa. Harmittoman näköinen nilviäinen on erittäin myrkyllinen hapalochlaena-mustekala. Ne erittävät ärsytettyinä halvaannuttavaa ja nopeasti tappavaa hermomyrkky tetrodotoksiinia.

Hapalochlaena-mustekalojen myrkylle ei ole olemassa vastamyrkkyä. Ainoa keino pelastaa uhri on saada hänet mahdollisimman nopeasti hengityskoneeseen ja pitää häntä siinä, kunnes myrkky on noin vuorokautta myöhemmin poistunut elimistöstä.