Hylkäsikö hän sinut yllättäen? Unohda ghostaava deitti ja siirry elämässä eteenpäin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ghostaaminen on nykyajan yleisin tapa osoittaa, että kiinnostus ei enää riitä yhteydenpitoon ja henkilö haluaa mennä elämässään eteenpäin. Teko on raukkamainen, mutta helppo, koska siinä ei tarvitse jäädä selittelemään tai analysoimaan syitä toiselle osapuolelle.

Ghostaamisen sijaan voi kertoa rehellisesti deitilleen syitä siihen, miksi ei halua olla enää häneen yhteydessä. Jos tapailukaveri kuitenkin päättää yhteydenpidon yhtäkkiä, ei hänelle kannata enää lähettää viestejä tai ottaa yhteyttä. Deittivalmentajat muistuttavat Elite Dailyssa, että ghostaaminen on jo selkeä viesti siitä, että henkilö ei halua olla enää tekemisissä. Asiasta kyseleminen ei yleensä muuta tilannetta tai tee oloa paremmaksi.

Useimmat ihmiset ghostaavat, koska he eivät uskalla keskustella asioista suoraan tai löytävät uutta ja kiinnostavampaa seuraa. Pelkuriliike on nykyisin avointa kanssakäymistä yleisempi tapa osoittaa, että suhde ei vastannut odotuksia ja henkilö haluaa siirtyä elämässään eteenpäin. Selitystä kannattaa kysyä ainoastaan silloin, jos deitit ovat nähneet useamman kerran kasvotusten ja treffailu on jatkunut enemmän kuin joitakin viikkoja.