Ohjaajalegenda työstää Beatles-dokumenttia – kertoo yhtyeen viimeisistä vaiheista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Peter Jackson vaihtaa seuraavaksi hobitit The Beatlesiin. Ohjaaja on paljastanut työstävänsä dokumenttielokuvaa suosikkiyhtyeen viimeisistä vuosista.

Jackson on saanut käsiinsä 55 tunnin edestä ennennäkemätöntä videomateriaalia, joka kuvattiin Beatlesin nauhoittaessa Let It Be -albumia. 18 kuukautta ennen yhtyeen hajoamista nauhoitettu levy jäi Beatlesin viimeiseksi.

– Elokuva tulee olemaan The Beatles-fanien kaipaama täydellinen kärpäsenä katossa -kokemus. Se on on kuin aikakone vuoteen 1969, ja pääsemme studioon sueraamaan neljää kaverusta tekemässä mahtavaa musiikkia yhdessä, Jackson kuvailee Deadline-sivuston mukaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska Applen tuottama dokumenttielokuva ilmestyy. Jacksonin tuorein ohjaustyö on niin ikään dokumenttielokuva, ensimmäisestä maailmansodasta kertova They Shall Not Grow Old.