Unohda kynttiläillallinen ja suklaarasia – näin juhlit ystävänpäivää ilman turhaa pingottamista

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ystävänpäivää juhlitaan 14. helmikuuta. Yhdysvalloista Suomeen rantautunut ystävänpäivä on muuttunut vuosi vuodelta kaupallisemmaksi juhlaksi, jossa hemmotellaan oman elämän kultamussukoita herkuilla, pienillä lahjoilla ja korteilla.

Jos haluaa juhlia ystävyyden ja välittämisen juhlaa aidommin, kannattaa ystävänpäivänä antaa aikaa, välittämistä ja huomiota ihmisille, joita ei muuten ehdi näkemään. Jättäkää puhelimet käsilaukkuun ja lähtekää kävelylle, kahville sekä museoretkelle. Oman rakkaan kanssa voi viettää ystävänpäivää jälkikäteen seuraavana viikonloppuna makoskelemalla koko päivän sängyssä saman peiton alla roskaruokaa syöden ja Netflixiä katsoen.

Yhtä mukavalta kuulostaa ystävänpäivä, jolloin kavereille leivotaan muffinsseja ja askarrellaan kortteja. Soita maratonipuhelu kaukana asuvalle ystävälle tai mene tervehtimään omaa rakasta hänen työpaikalleen eväsleipien kera. Tärkeintä on aidosti välittävä ajatus ja vaivannäkö, eikä lahjan arvo tai menun pituus.