Uuniomenaherkku vie kielen mennessään – helppo ja nopea jälkiruoka

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jälkiruokien ei aina tarvitse olla monimutkaisia leipomuksia tai tuntikausien ajan valmistamista vaativia sokeriherkkuja. Toisinaan yksinkertaiset ja rehelliset maut riittävät makunystyröiden hellimiseen oikealla tavalla.

Esittelemme nyt yksinkertaisen omenaherkun, joka valmistuu uunissa ilman kummempia kommervenkkejä. Jälkiruokaa kutsutaan ilman taikinaa valmistettavaksi omenapiirakaksi. Tarvitset ison omenan, voita, sokeria, kanelia ja kaurahiutaleita.

Siivuta halkaistu omena päältä ohuiksi viipaleiksi siten, että siivut ovat yhä alapuolelta kiinni toisissaan. Sivele päälle voita ja sirottele sokerilla. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa kulhossa sulatettua voita, kanelia, sokeria ja kaurahiutaleita. Tunge täytettä jäähtyneen omenan siivujen väliin ja paista vielä 10 minuuttia. Tarjoile vanlijajäätelön kera.