Xbox Live kaatui – Tuhannet luulivat pelikonsolinsa hajonneen

Digi Pelit · Tim Isokivi

Xbox-käyttäjät ympäri maailman joutuivat paniikkiin keskiviikkoiltana. Konsolin käynnistämistä yrittäneitä kohtasi kauttaaltaan musta näyttö. Monet pelkäsivät oman konsolinsa menneen rikki. Kyse oli kuitenkin virheestä Xbox Live -palvelussa.

Microsoft on sittemmin korjannut tuhansia käyttäjiä koskettaneen vian. Microsoftin Mike Ybarra paljasti ongelman aiheutuneen käyttöönottovirheestä, joka aiheutti katkoksen Xbox Liven ydinpalvelimissa. Palvelussa tapahtuvat katkokset eivät ole harvinaisia, mutta ne eivät yleensä kaada käyttäjien konsoleita.

Microsoftia on kritisoitu siitä, että Xbox Onen toiminta on liian riippuvainen Xbox Live -palvelusta. Ongelman on The Verge -sivuston mukaan tiedostanut myös Xboxin johtaja Phil Spencer.