7 yleisintä virhettä treenien jälkeen – vältä näitä mokia

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Säännöllisesti kuntoilevan tulee huolehtia oikeanlaisesta palautumisesta ja riittävästä levosta. Kuntovalmentajat ovat nyt listanneet heidän asiakkaidensa tekemiä mokia treenaamisen jälkeen.

Ihmiset saattavat sitkuttaa liian pienillä yöunilla, vaikka ovat edellisenä päivänä päivätyön ja askareiden lisäksi harrastaneet liikuntaa. Lihakset kehittyvät levon aikana. Kuntoilijoiden ei myöskään kannata hörppiä mielin määrin proteiinipirtelöitä.

Useimmille riittää tavallinen ruoka riittäväksi proteiininlähteeksi, mikäli siinä on riittävästi kananmunia, lihaa, kalaa tai proteiinipitoisia kasviksia. Hiilihydraattien tulee olla pitkävaikutteisia.

Kuntoilun jälkeen on kuitenkin syötävä jotain aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi. Juomaksi riittää vesi, jota kannattaakin nauttia runsaasti. Kahvia on järkevämpää nauttia vasta veden jälkeen. Kuntosalilla ei kannata rehkiä tuntitolkulla, vaan mielummin monta lyhyttä harjoitusta viikossa kuin muutama pitkä rääkki. Venyttely ja lihashuolto ovat tärkeässä asemassa palautumisen kannalta, PureWow kertoo.