Matti Nykänen on kuollut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nelinkertainen mäkihypyn olympiavoittaja Matti Nykänen on kuollut. Lähipiiri vahvisti uutisen Seiska-lehdelle. Matti Nykänen kuoli viime yönä 55-vuotiaana.

Jyväskylästä maailman maineeseen ponnistanut Matti Nykänen oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä mäkihyppääjistä. Hän voitti urallaan yhteensä viisi olympiamitalia. Lisäksi hän on voittanut yhteensä 14 maailmanmestaruusmitalia, joista kuusi oli kultaa. Suomenmestaruuksia Nykäsellä oli yhteensä 13.

Matti Nykänen tuli tunnetuksi julkisuudessa myös urheilu-uransa jälkeen muun muassa laulajana. Lisäksi mies muistetaan hänen legendaarisista lausahduksistaan sekä vuonna 2006 ilmestyneestä Matti-elokuvasta. Hän oli kuusi kertaa naimisissa viiden eri naisen kanssa. Hänellä oli kolme lasta. Nykänen sairasti diabetesta.