Haisevatko kengät? Kokeile käsidesiä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kenkien paha haju johtuu niissä lymyilevissä bakteereissa. Kostea ympäristö houkuttelee pahaa hajua aiheuttavia mikrobeja kenkiin, mutta niistä voi päästä myös yllättävän helposti eroon. reditor kertoo käyttävänsä kengissään käsidesiä.

Käsidesi raikastaa haisevat kengät, koska siinä oleva alkoholi tappaa pöpöjä tehokkaasti. Redditor kertoo, että hän ottaa kengänpohjalliset ulos ja levittää niiden päälle käsidesiä. Kengät saavat sisäpuolelta saman käsittelyn.

Sen jälkeen hän kuivattaa kenkiä yön yli. Mitä enemmän käsidesissä on alkoholia, sitä paremmin se tappaa bakteereja. Markkinoilla on myös suihkutettavia desinfiointiaineita, joissa on runsaasti alkoholia. Tärkeintä on kuitenkin se, että kengät kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Smelly shoes + hand sanitizer = less funk from lifehacks