Oletko vihdoin päässyt yli sydänsuruista? Neljä varmaa toipumisen merkkiä on tässä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkauden päättyminen voi aiheuttaa fyysisiä oireita ja sydämen särkyminen on aito terveysriski. Ero aiheuttaa usein masennusta ja ahdistusta, koska stressihormonitasot kasvavat ja mielihyvähormonien tuotanto laskee.

Eron jälkeen on tärkeintä pitää huolta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Toipuminen voi kestää kauan, mutta sille on annettava oma aikansa. Elämässä ei pääse eteenpäin, ellei vanhoja asioita käsittele loppuun. Sydämen särkymisestä voi toipua, ja pienet merkit kertovat, että eheytyminen on jo alkanut, Elite Daily muistuttaa.

Kaikki itku ja suru kuuluu asiaan. Pelkästään eron sureminen on ensimmäinen askel eteenpäin. Sen jälkeen voi huomata, että alkaa pikkuhiljaa nauttimaan muista aktiviteeteista, joita ei esimerkiksi päässyt tekemään parisuhteessa ollessaan. Edellinen suhde tulee taputella loppuun myös mielessään. Varmin merkki uuden elämän alusta on se, että entinen kumppani ei säväytä enää millään tasolla – hyvässä eikä pahassa.