Ilmatieteen laitos antoi harvinaisen varoituksen: ”Riski huomattava”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pitkän pakkasjakson jälkeen säätila kääntyi hetkeksi plussan puolelle, mikä on saanut poikkeuksellisen suuret lumimassan sulamaan. Syntyneen tilanteen johdosta Ilmatieteen laitos on nyt antanut harvinaisen varoituksen jalankulkijoille. Asiantuntijat kehottavat jalankulkijoita nyt erityiseen varovaisuuteen.

– Jalankulkusää: Jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.Kevyen liikenteen väylät laaja-alaisesti erittäin liukkaita. Liukastumisriski huomattava, Ilmatieteen laitos varoittaa.

Maanantaina kannattaa siis ottaa rauhallisesti ja kävelymatkaan varata tavallista enemmän aikaa, ettei jöisillä kulkuväylillä tarvitse liukastella. Mikäli käytössä on kenkiin kiinnitettävät talveen tarkoitetut liukuesteet, niin nyt ne kannattaa ottaa viimeistään käyttöön.